eerstegraadsstrategie context doordacht bouwen zorg woonvoorziening zorgvoorziening plan begeleiding behandeling gedrag contextbouw

 

 

 

 

 

groepswonen gezamenlijk klimaat klimaattype dree mulders orthopedagoog psycholoog dianta wilmsen architect

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

 

info[at]ontextbouw.nl

 

Dree Mulders, orthopedagoog / gz-psycholoog:

06-44836301

 

Dianta Wilmsen, architect:

010-4136856

 

 

 

~ DEZE WEBSITE IS NOG IN ONTWIKKELING ~

 

 

Welkom

 

 

Mijn EGS / mijn thuis

 

'Mijn EersteGraadsStrategie', ofwel: hoe kom ik thuis tot een basiscontext die bij mijn gezinsleden past en hoe houd ik die actueel.

 

Wat een EerstegraadsStrategie betekent en welke voordelen het oplevert, laat zich gemakkelijk uitleggen.

Een EersteGraadsStrategie is een moeilijk woord voor iets heel simpels.

Denk aan jezelf en aan je buren. Er zijn overeenkomsten maar ook veel verschillen. Denk aan de inrichting van hun huis en tuin, aan hun dagritme, huisregels en gewoontes. Ze gaan waarschijnlijk anders met elkaar om en met contacten buiten de deur.

Je vindt het misschien wel gezellig bij de buren maar na een tijdje verlang je naar je eigen plek. Thuis voel je je thuis. Hoe jouw thuis is ingericht en wordt gebruikt, past bij het type mens dat je bent en het type huishouden/gezin dat je hebt. Je richt je huis zo in dat je je goed voelt en je maakt afspraken en regels die zoveel mogelijk passen bij het leven en de geaardheid van elk van de huisgenoten/gezinsleden.

Meestal zijn dit geen zwaar doordachte en bewuste keuzes en zelden komen ze op papier te staan. Wel moet ieder wat water bij de wijn doen om deze wooncontext voor iedereen zo optimaal mogelijk te maken én te houden.

Als dat lukt, kunnen alle huisgenoten/gezinsleden op basis van deze 'gezamenlijke en gedeelde basiscontext' optimaal zichzelf zijn, zich veilig voelen, tot ontwikkeling komen, relaties aangaan, verzorgd worden en/ of genieten van de sfeer van deze min of meer spontaan ontstane passende wooncontext.

Het realiseren van deze 'gezamenlijke en gedeelde basiscontext' en het profiteren daarvan zou je de EersteGraadsStrategie van jouw thuis kunnen noemen.

Als die passend is én blijft, dan is daarmee aan de éérste - en misschien wel de belangrijkste voorwaarde- voor een optimaal persoonlijk functioneren voldaan.

 

Voor mensen die noodgedwongen in groepen wonen geldt dat in gelijke mate. Alleen de weg er naartoe is wat ingewikkelder.

Lees verder onder 'Hun EGS'.

 

 

 

Herkent u dit?

 

 

 

 

Wie wij zijn

 

 

 

 

Context maakt het verschil

 

 

 

 

Hoe wij te werk gaan

 

 

 

 

Iets voor u?

 

 

 

 

Wat vinden onze klanten

 

 

 

 

Uw voordeel

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

 

 

 

Algemeen

 

 

 

 

Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

qqq