eerstegraadsstrategie context doordacht bouwen zorg woonvoorziening zorgvoorziening plan begeleiding behandeling gedrag contextbouw

 

 

 

 

 

groepswonen gezamenlijk klimaat klimaattype dree mulders orthopedagoog psycholoog dianta wilmsen architect

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

 

info[at]contextbouw.nl

 

Dree Mulders, orthopedagoog / gz-psycholoog:

06-44836301

 

Dianta Wilmsen, architect:

010-4136856

 

 

 

~ DEZE WEBSITE IS NOG IN ONTWIKKELING ~

 

 

Welkom

 

 

Hun EGS / hun thuis

 

'Hun EersteGraadsStrategie', of wel hoe komen zorgprofessionals in een woon-/zorgvoorziening tot een basiscontext die bij de totale groep cliŽnten past en hoe houden zij die actueel?

 

Binnen een professioneel begeleide woon-/zorgvoorziening zou de 'gezamenlijke en gedeelde basiscontext' eveneens passend moeten zijn voor haar bewoners/cliŽnten. Ook voor hen geldt dat het wonen in een passende omgeving de ťťrste voorwaarde is om zich gerespecteerd te kunnen voelen in hun vaardigheden en bijzondere behoeften, en om op basis daarvan optimaal te kunnen functioneren.

 

Wat maakt deze woonomgeving anders dan de gebruikelijke ons meer bekende thuissituaties?

Meestal worden cliŽnten geplaatst in woon-/zorgvoorzieningen op basis van bijvoorbeeld hun specifieke beperking, hun gedrag, leeftijd, niveau van functioneren, zorgzwaarte, begeleidingsbehoefte, geografische afkomst of op basis van andere individu- gebonden 'selectiecriteria'.

Vrij kunnen kiezen voor de groep waar zij deel van uit gaan maken, is in hun geval meestal niet aan de orde; zij zullen vertrouwen moeten hebben in een goede afloop van de door anderen gemaakte keuzen.

Toch, zoals binnen elk verband waarin mensen gedurende langere tijd samen een ruimte delen, ontstaat er hoe dan ook spontaan een basiscontext.

Die basiscontext kŠn passend zijn, maar dat hoeft dan niet voor iedereen in gelijke mate te gelden.

De toevalsfactor bij een dergelijk spontaan ontstaan is erg groot en de negatieve gevolgen van mismatches op dit punt kunnen aanzienlijk zijn. Professioneel gezien moet dat beter kunnen!

 

ContextBouw helpt zorgprofessionals bij het vormgeven van een passende 'gezamenlijke en gedeelde basiscontext' voor de totale groep cliŽnten binnen een woon-/zorgvoorziening.

ContextBouw laat bovendien zien hoe deze ťťrste voorwaarde voor een optimaal functioneren van betreffende cliŽnten stratťgisch ingezet kan worden om de geboden begeleiding en behandeling nog effectiever te maken.

Resultaat? Door een bij hen passende wooncontext functioneren cliŽnten beter, is er ruimte voor stabiliteit en groei, en ervaren begeleiders meer logica en samenhang in alles wat ze hun cliŽntengroep bieden.

 

Kort en bondig

Wat is nu de EersteGraadsStrategie (EGS) van een woon-/zorgvoorziening?

Dit is het van buitenaf zodanig maken en beÔnvloeden van de wooncontext dat deze voor alle personen die ermee te maken hebben tegelijkertijd zo optimaal mogelijk is en blijft.

 

ContextBouw heeft instrumenten ontwikkeld die er toe bijdragen dat zoín EersteGraadsStrategie systematisch, transparant en onderbouwd vormgegeven wordt. De ContextScan is in dat kader het meest leidend. Lees verder onder ' Hoe wij te werk gaan'.

 

 

 

Herkent u dit?

 

 

 

 

Wie wij zijn

 

 

 

 

Context maakt het verschil

 

 

 

 

Hoe wij te werk gaan

 

 

 

 

Iets voor u?

 

 

 

 

Wat vinden onze klanten

 

 

 

 

Uw voordeel

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

 

 

 

Algemeen

 

 

 

 

Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

qqq